svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

KARA DABA

Opera

Režisore: Kristena Dēlholma
Komponisti: The Irrepressibles, Santa Ratniece, Žilbērs Nuno
Diriģents: Kaspars Putniņš, Sigvards Kļava
Lomās: Latvijas Radio koris, Ieva Ezeriete, Aigars Reinis, Gundars Dziļums, Ilze Bērziņa

Karotājs, Spiedze un Kareivis nonāk gaismas un tumsas, cīņas un nāves pasaulē. Viņu ceļš ved no cilvēka līdz mašīnai, statujai, spokam un fantāziju varonei. Suģestējoša mūzika un arhaiska japāņu poēzija, noslēpumaini mangas zīmējumi, maģiskas gaismu spēles un ekstravaganti kostīmi mūžīgajā stāstā par cilvēku cilti.

Globāla mēroga pašizpēte

Māksliniecisks darbs ar operai pilnīgi neraksturīgu mērķi – iemidzināt (pretēji ierastajam – satraukt, ieinteresēt, izklaidēt...) Meditatīva saruna, kuras beigās patiesi ir sajūta, ka uz mirkli esi kļuvis par skatītāju „no malas”. Darbības vieta – pasaule; galvenie aktieri – Zemeslodes iedzīvotāji; žanrs – trilleris, šausmene (18+). „The end”. Kad zālē iedegas gaisma, es ceru, ka rīt no piedzīvotā atcerēsimies kaut ko vairāk par iespaidīgām kino ainām un popkorna graušanu. Tā ir pamošanās – atver acis un domā...PATS!
Apsveicama uzdrošināšanās runāt ar Latvijas skatītāju "citā" valodā.
Ilgums: 1h 20min
Biļetes cena: Ls 5,00 - Ls 37,00
Interesanti fakti: Latvijas Radio koris saņēmis Dienas gada balvu 2011, izrāde saņēmusi Dānijas teātra balvu "Reumert" par labāko scenogrāfiju un nominēta kā labākā izrāde.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru