svētdiena, 2013. gada 13. janvāris

LĪGAVA BEZ PŪRA

Sens notikums klasiskā stilā


Valmieras Drāmas teātris
Režisors: Oļģerts Kroders
Scenogrāfs: Mārtiņš Vilkārsis
Kostīmu māksliniece: Ilze Vītoliņa
Gaismu mākslinieks: Igors Kapustins
Lomās: Ieva Puķe, Dace Eversa, Ilze Pukinska, Krišjānis Salmiņš, Agris Māsēns u.c.


Lugā ir ļoti mūsdienīgs motīvs – varoņu pilnīgā pārliecība, ka nauda nosaka visu. Ļoti aplams pieņēmums, kas beigās daudzus arī iznīcina,” uzskata izrādes režisors Oļģerts Kroders. Stāsts par skaistās, bet nabadzīgās Larisas mīlestību un precībām nevar beigties laimīgi, jo vīriešiem, kas lolo jūtas pret viņu, tikpat lielā mērā svarīga ir arī nauda.

Kroders: "Nauda var visu"?


Krievu romances, vīri melnās frakās un meitene - skaista, viegla un trausla kā tikko plūktās pujenes verandas stūrī. Gadsimtiem senā naudas un badas balva arī te, uz 21.gs. galda...

kāpēc?

Šķiet, Kroders mums pasniedzis to, ko tagad saucam par "vintage" jebšu "tā vecmāmiņas plauktā atrodamā vēstures daļa, kas šodien vēl atzīstama ne tikai par derīgu, bet pat definējama kā oriģinalitāte par lielu naudu". Arvien tā pati „es – tev, tu - man” spēle, kurā joprojām visvairāk punktus savāc „tirgoņa godavārds”, kamēr uzvarētāju NAV.

Ilgums: 3h
Biļetes cena: Ls 9,00
Interesanti fakti: Izrāde nominēta 2011./2012. gada sezonas Latvijas Teātru balvai 2 kategorijās „Gada aktrise” - Ieva Puķe par Larisas lomu, „Gada scenogrāfs” - Mārtiņš Vilkārsis.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru